Kamermuziek door musici uit Oekraïne

Kamermuziek door musici uit Oekraïne

Het Chamber Ensemble Kyiv speelt vijf concerten in Arnhem, Rheden, Ellecom en Schaarsbergen van 11 tot 19 december onder de titel: ‘Veerkracht, liefde en hoop.’

De musici komen uit Oekraïne en zijn vrijgesteld van deelname aan het leger, omdat hun muzikale bijdrage belangrijker wordt geacht vanwege het uitdragen van de Oekraïense cultuur. Door concerten te geven binnen en buiten Nederland zamelen zij ook geld in voor hulp aan Oekraïne. In dit geval voor gehandicapte kinderen uit Oekraïne.

De omstandigheden voor de musici verslechteren sterk door dreiging van aanslagen en halvering van salarissen. Daarom ondersteunen wij hen ook met de opbrengsten van de concerten. De organisatie van het concert is in handen van de Stichting Soloveyko. De kosten van de concerten worden vrijwel geheel gedragen door de kerkelijke gemeenten, zodat de opbrengsten ten goede komen aan het project van de Stichting Hart voor Kinderen en de musici.

Voor het concert in Rheden worden de vluchtelingen die in Velp verblijven speciaal uitgenodigd en verder is het voor iedereen vrij toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage is uiteraard zeer gewenst. Het gaat om klanken en woorden van ‘Veerkracht, liefde en hoop’ voor alle betrokkenen.

De concerten zijn op de volgende locaties en data:

  • Rheden, Dorpskerk zondag 11 december, 15.00 uur
  • Arnhem, Waalse kerk dinsdag 13 december, 20.00 uur
  • Schaarsbergen, Dorpskerk donderdag 15 december, 20.00 uur
  • Ellecom, Dorpskerk zondag 18 december, 15.00 uur
  • Arnhem, Koepelkerk maandag 19 december, 20.00 uur