Organist

Organist

Organist Wim Roelfsema (1967) is als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem. Daarnaast is hij actief als solist, koorbegeleider, continuospeler, begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent.

Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema. Zijn diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSB-fonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.

Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Zweden en Zwitserland. Van zijn hand verschenen bij de Belgische muziekuitgeverij Digital Music Print (DMP) vier orgelbewerkingen uit cantates van J.S. Bach over de melodieën ‘Nun komm, der Heiden Heiland’, ‘Freu’ dich sehr, o meine Seele’, ‘Was mein Gott will, das g’scheh allzeit’ en ‘Ein’ feste Burg ist unser Gott’.

www.wimroelfsema.nl