Kerstmis in de Parkstraatgemeente

Kerstmis in de Parkstraatgemeente

Met een nieuwe dominee komen er oude en nieuwe elementen in een kerk. Ook met kerst zal het anders gaan dan de trouwe bezoeker gewend was. Tijdstippen verschillen, inhoud verschilt en ook het gevoel bij kerst is daardoor misschien anders dan je gewend bent of was. Wij vragen je om jezelf in deze dagen open te stellen voor dat wat er gebeurt.

Zo hebben de jonge ouders die zich verbonden hebben of voelen met onze gemeente hun kinderen zo ver gekregen dat ze het kerstverhaal (met verkleedkleren, sterren, engelen, herders, etc.) willen spelen. Op kerstavond, 24 december van 19.00 tot 20.00 uur. Daar omheen zingen we veel bekende kerstliederen onder leiding van een muzikaal ensemble en mag je inspiratie voor de koude maand verwachten.

Op kerstochtend 25 december hebben we om 10.15 uur een kerstviering zoals ieder jaar. Met een kerstboom, licht, warmte en liefde. Of toch niet alleen maar? Want zoals kerst 2000 jaar geleden schuurde, zal het dit jaar ook schuren. Naast het orgel met trompetspel en de gebruikelijke elementen in deze koude maand, mag je verwachten dat de viering je niet helemaal koud zal laten.

Twee zeer verschillende momenten waarop we samen zullen komen en het licht dat we verwachten verwelkomen. Op kerstavond gaan we uiteraard niet de koude nacht in zonder onszelf te hebben verwarmd met warme chocolademelk en/of glühwein.

Foto: Fr Lawrence Lew, O.P.