Lezing over Heschel

Lezing over Heschel

Datum
9 april 2024
Locatie
Parkstraatkerk
Tijd
14:00

Op 9 april a.s. om 14.00 uur geeft Alleke Wieringa, remonstrants predikant, een lezing over de levensloop en het gedachtengoed van Abraham Joshua Heschel, getiteld ‘Bijbelse profetie en hedendaagse actie’.

Heschel is één van de invloedrijke Joodse theologen/ filosofen van de 20ste eeuw. Al tijdens haar studie Theologie inspireerde Heschels’ werk Wieringa enorm en dat is zo gebleven. Hij weet op een prachtige poëtische en bevlogen manier woorden te vinden die je aansporen om je in godsnaam telkens weer en ook daadwerkelijk in te zetten voor de gelijkheid en waardigheid van alle mensen.

Heschel stelt: “Nog verraderlijker dan het kwaad zelf is een houding van onverschilligheid ten opzichte van het kwaad. Dit is namelijk een stille rechtvaardiging die het kwaad maatschappelijke acceptatie oplevert”. Niemand kan Heschel lezen zonder zelf niet in het geding te zijn.

In haar lezing schetst zij naar aanleiding van de ontwikkelingen in zijn levenloop hoe hij gekomen is tot zijn vlammende engagement. Er zal zeker gelegenheid zijn voor discussie en het stellen van vragen.

De bijzondere en nog actuele lezing zal worden gehouden op dinsdag 9 april in de Voorhof (kerk aan de Parkstraat, Arnhem), aanvang 14.15 uur.

Vanaf 14.00 uur is er koffie en thee.

Om zeker te zijn van een plek kunt u zich aanmelden bij info@parkstraatgemeente.nl.