Themaochtend over Vluchtelingen

Themaochtend over Vluchtelingen

Datum
10 september 2023
Locatie
Parkstraatkerk
Tijd
10:15

In deze speciale diaconale bijeenkomst m.m.v. Nellie Marcus staat het thema Vluchtelingen centraal.

Límites sin límite: vluchten voor een onzekere toekomst

Waarom verlaten mensen hun eigen land op zoek naar een beter bestaan? Wat doet geweld met je? Mexicaanse jongeren maakten de film ‘Límites sin límite’ (grenzen zonder grens) gebaseerd op hun eigen ervaringen. Een film over de trek van Mexicanen naar de Verenigde Staten door het vele geweld in eigen land: niet alleen over Mexico, maar ook over vluchtelingen overal ter wereld.

De jongeren in de hoofdrol zijn allen weeskinderen of kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Ze willen laten zien waarom mensen besluiten om hun land te verlaten en wat geweld met je doet. Zij zijn ontzettend trots op deze film, die ze gemaakt hebben als creatief project.

De Arnhemse Nellie Markus heeft deze creatieve projecten met veel enthousiasme opgezet. Ze helpen de kinderen (traumatische) ervaringen uit hun verleden een plek te geven. Na de film geeft Nellie een toelichtende lezing die ze samen met de jongeren heeft gemaakt.

De jongeren in Mexico weten dat de vluchtelingenproblematiek ook in Europa speelt en via hun film en de lezing willen zij duidelijk maken dat niemand zomaar vlucht naar een ander land en alles achterlaat. Ook willen ze een discussie op gang brengen om er zo voor te zorgen dat er een humane oplossing komt.

Praktische informatie:

Datum: zondag 10 september 2023 van 10:15 tot 11:30 uur

Locatie: Parkstraatkerk (Kastanjelaan 22e 6828 GL Arnhem)

Programma:    Film Límites sin límite

                        Toelichtende lezing door Nellie Markus

                        Na afloop koffie met gesprek